Onder leiding van Dick Veerman, hoofdredacteur van Foodlog
Tijd: | 12.30 – 16 uur |
Locatie: | Hogeschool van Hall Larenstein Agora 1 8934 CJ Leeuwarden |
Toegang: | Gratis |
Middenin alle heftigheid en onrust in de Nederlandse melkveehouderij kijken we vooruit, naar nieuwe perspectieven. Docent Gelein Biewema bericht over de nieuwe VHL-opleiding Melkveehouderij die hij vanaf 2017 verzorgt en studente en boerin Welmoed Deinum vertelt over haar ervaringen met principes van Salatin, zoals haar familie die toepast op hun Graasboerderij in het Friese Sondel. In zijn keynote speech zal Salatin zijn ‘grondige’ aanpak en visie illustreren en zijn gehoor uitdagen om aan een aantal mentale knoppen te draaien.
We onderzoeken de mogelijkheden voor Nederlandse boeren en manieren om hier ruimte voor te maken.
13.00 uur | Welkom door Wendy Zuidema, dir. VHL Food & Dairy |
13.05 uur | Introductie door Dick Veerman, hoofdredacteur Foodlog |
13.10 uur | Introductie door Gelein Biewenga, VHL-docent Melkveehouderij, over vernieuwing en de AD-opleiding Biologische Landbouw per 2017 |
13.25 uur | Meer opbrengst door meer Gras, Welmoed Deinum, VHL-studente met opleiding Warmonderhof, en boerin op familiebedrijf Graasboerderij, waar men principes van Salatin toepast |
13.40 uur | Greener Grass, keynote Joel Salatin van Polyface Farm. Over grass farming, salad bar beef, egg mobiles & pigaerator pork. Over verzette bakens en meervoudig rendement. En over perspectieven voor Nederlandse melkveehouders op grond van zijn aanpak. |
14.50 uur | Gesprek olv. Dick Veerman, dir. Foodlog, mede mbv. een digitaal forum, over hoe er in Nederland meer ruimte te maken is voor strategieën als die van Salatin. |
14.50 uur | Conclusies & commitments |
16.00 uur | Afsluiting |
Bestel tickets via Netwerk Natuurinclusieve Landbouw