< >
Kening
 

Voedselketen in de Kruidhof, Buitenpost

Nieuws  • 8 maart 2016   
 
 
Voedselketen bij het kruidhof
 
 

Afgelopen woensdag schoven we weer aan bij Voedselketen, een gezamenlijk initiatief van King of the Meadows, Youth Food Movement Fryslan, Agrarische Jongeren Friesland en Welcome to The Village. Dit keer werd een bezoekje gebracht aan de Kruidhof in Buitenpost waar na een lekkere en lokale lunch van Daan Nagelkerke een gesprek werd gevoerd over eten.

Jet Zoon, studente aan de Wageningen University, vertelde over haar onderzoek naar smaak en reuk. Wist je dat geur 80 procent van je smaak-ervaring bepaalt? Als je je neus dichtknijpt terwijl je een jellybean verorbert, ontdek je alleen de basissmaak (hartig, zoet). Als je je neus weer loslaat, kom je er pas achter dat je eigenlijk een citroen/framboos-smaak in je mond hebt.

Foodie Wilbert van de Kamp vertelde over gemak en eten, Douwe Beerders sloot af met het verhaal van hun speciaalbier start-up. Tussendoor gaf Jan Willem Zwart een rondleiding in de Kruidhof, de grootste botanische tuin van het Noorden. Daar plantte Welcome to the Village heuse mystery guests (plantjes), die in de zomer als volgroeide planten naar het festival komen, waar een lokale chef ze omtovert tot iets eetbaars.

Op #wttv16 nodigt Voedselketen je weer uit om te komen brainstormen én gaan we ideeën van vorig jaar realiseren! Smaakt het nu al naar meer? Volg dan op 11 maart via een livestream ‘friet is vet’ in Pakhuis de Zwijger. In april is de volgende Voedselketen-bijeenkomst, details volgen!

Foto’s: Hans Jellema
Bron: Welcome to the Village
Deze bijeenkomst werd mede mogelijk door steun van de Europese Unie en Vogelbescherming Nederland.